Hozzávalók:
1 fej karfiol
liszt
só
tojás
olaj
delikát
A karfiolt szétszedjük megtisztítjuk majd sós vízben megfőzzük . A vízbe literenként 1 teáskanál só szükséges . Vigyázzunk arra hogy ne főzzük puhára , forrásban lévő vízben 3 perc kb. Főzés után 2 tálat készítünk elő az egyikbe lisztet teszünk a másikban 2-3 tojást 1 tk delikátot és 1 evőkanál lisztet kikavarunk . Fazékban olajat öntünk kb 1 litert majd hevíteni kezdjük . A karfiolt kisebb darabokra szedjük majd a lisztbe forgatjuk aztán a tojásba úgy hogy mindenhol lepje el , majd lecsepegtetjük és mehet a forró olajba . Kicsit mozgatjuk majd meg fordítjuk , addig sütjük míg aranybarna nem lesz . Végül 1 edénybe konyhai törlőpapírt teszünk és ebbe szedjük ki a már megsült karfiolokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése