2012. december 13., csütörtök

Rántott karfiol prézli nélkül.

Hozzávalók:
                   1 fej karfiol
                   liszt
                   só
                   tojás
                   olaj
                   delikát
A karfiolt szétszedjük megtisztítjuk majd sós vízben megfőzzük . A vízbe literenként 1 teáskanál só szükséges . Vigyázzunk arra hogy ne főzzük puhára , forrásban lévő vízben 3 perc kb. Főzés után 2 tálat készítünk elő az egyikbe lisztet teszünk  a másikban 2-3 tojást 1 tk delikátot és 1 evőkanál lisztet  kikavarunk . Fazékban olajat öntünk kb 1 litert majd hevíteni kezdjük . A karfiolt kisebb darabokra szedjük majd a lisztbe forgatjuk aztán a tojásba úgy hogy mindenhol lepje el , majd lecsepegtetjük  és mehet a forró olajba . Kicsit mozgatjuk majd meg fordítjuk , addig sütjük míg aranybarna nem lesz . Végül 1 edénybe konyhai törlőpapírt teszünk és ebbe szedjük ki a már megsült karfiolokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése